Veenvrij bij Kwekerij Wouters: Duurzaam bezig zijn met planten!

Bij Kwekerij Wouters zijn we hard bezig om ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. We experimenteren op dit moment in onze proeftuin met verschillende alternatieven voor veen met diverse planten.

Waarom veenvrij?
Steeds vaker vragen onze klanten om veenvrije producten. Dit komt enerzijds door de CO2-uitstoot die gepaard gaat met veenwinning en anderzijds door de lange tijd die het duurt voordat veenmos zich opnieuw vormt (meer dan 100 jaar!).

We zijn nog volop aan het testen
We proberen verschillende veenvrije mengsels uit om te zien welke het beste werken voor onze planten. Dit is een precisiewerk, want elke plant heeft andere behoeften. Daarom zijn we al druk bezig om het veengehalte te verminderen: op dit moment gebruiken we 40% minder veen dan 3 jaar geleden!

Duurzaamheid is belangrijk voor ons
We zijn nog volop in ontwikkeling en we kunnen nog niet garanderen dat al onze planten binnenkort veenvrij gekweekt zullen worden. Maar we vinden het belangrijk om hier transparant over te zijn en om te laten zien dat we ons bewust zijn van de impact van onze keuzes.
Samen met onze klanten en leveranciers willen we op zoek naar duurzame oplossingen voor de toekomst van onze kwekerij.